Cam 01 v3

Leiedal offices

We are proposing a new creative incubator, an unconventional office space with a maximum focus on atmosphere, flexibility, ease of use and efficiency. We translate Leiedal's sustainable philosophy into this hybrid entity that is inviting and adaptive. A dynamic and timeless platform where the user is central and where green and building form a symbiosis within a sustainable philosophy.

  • Client: Intercommunale Leiedal
  • Location: Kortrijk, Belgium
  • Category: Commercial
  • Program: New Office HQ building
  • Status: Design proposal
  • Building area: 3095,19 m²
  • Collaborators: RAU, Tractebel
Leie1
Leie2

A cleverly structured building that is flexible in its programming, stimulating movement and encounters. A leading, attractive office complex for the neighbourhood and a booster for the ambitions in the wider environment.

Leie6
floor plans

By constructing the building in wood, in addition to saving CO2, it also absorbs CO2 from the air giving the building a CO2-negative balance.

Leie4

Each module is three-dimensionally composed of floor, beam and column elements. Thanks to the simple and uniform design of the structural system, each floor of the building has the same height. This has an economic advantage in the prefabrication of standardised stairs, internal walls and lengths of building elements and facades.

Leie3

In addition, the triangular geometry offers great flexibility on the one hand - through limitless variations and combinations of forms - and on the other hand, this form has an intrinsic structural rigidity.

Render 2
Render 1
Team
Nigel Jooren, Joost Robignon, Soetkin Goddaert, Miguel Sousa, Katarzyna Sleboda

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.